LEDARSKAPSPODDEN

Morgondagens ledarskap och morgondagens ledare

I vår första pod diskuterar vi morgondagens ledarskap och morgondagens ledare. Vi har tre underlag som utgångspunkt för detta.  Boken Googlemodellen - av Annika Steiber, 90-talisterna, en undersökning inom Handeln samt boken Leadership Agility av Bill Joiner och Stephen Josephs.

Podden finns även tillgänglig på iTunes och via appen Podcaster.

Förändringsledning

I vår andra pod diskuterar vi förändringsledning. Med tanke på att 80 % av alla förändringar misslyckas så finns stora vinster att hämta hem inom det här området och göra förändringen på ett bra sätt. Det finns bra modeller men ändå stupar många innan målsnöret. Undvik de vanligaste misstagen.

Podden finns även tillgänglig på iTunes och via appen Podcaster.

Ledningsgrupper

I vår tredje pod diskuterar vi ledningsgrupper. Ledningsgruppen finns till för VDs skull, det är VD som väljer hur den ska fungera, vilka som ska ingå och hur besluten ska fattas. Vilka uppgifter har ledningsgruppen?

Podden finns även tillgänglig på iTunes och via appen Podcaster.

Hänvisningar och texter om ledningsgrupper

Vi hoppas att du har haft nöje av att lyssna på vår pod om ledningsgrupper och att vi har väckt din nyfikenhet och vilja att ta reda på mer om varför ledningsgrupper fungerar som de gör och hur du kan bidra till att skapa ännu effektivare grupper.
På sidan Material har vi lagt hänvisningar till en del böcker som vi själva tycker är bra skrivna och som ger både bakgrundsmaterial och nya funderingar. Där finns delar som vi nämnt i podden och som på det här sättet förhoppningsvis blir tydligare.
Kontakta oss gärna för att diskutera tankar du har om ledningsgrupper eller grupputveckling i allmänhet. Det är ett ämne som vi alla tre brinner för!

Här nedan kan du ladda ner filerna på poddavsnitten till din dator.